Green ahead!

Meillä vihertää! Moni taimi on innostunut kevätauringosta - tai kasvilampusta. Kasvilampun valossa asustaa tällä hetkellä ensisijaisesti banaani, jolle Suomen pimeät talvet ovat kovia. Alla olevat pippurit ovat kasvaneet etelään avautuvalla ikkunalaudalla:



On niitä muutamassa purnukassa lisääkin, mutta nämä voivat toistaiseksi parhaiten, sillä ne ovat kehittäneet sirkkalehtien jälkeen ensimmäisiä oikeita lehtiäkin.

Chilin taimet rehottavat koko ruukun täydeltä. Kunhan ne tuosta vielä kasvattavat muutamat oikeat lehdet lisää ja vahvistavat runkoansa, täytynee muuttaa parhaiten kehittyneet yksilöt hellävaraisesti omiin ruukkuihinsa:



Viime viikolla multaan lykätyt kiwanon siemenet ovat lähteneet kasvilampun alla vauhdilla:


Yli 30 iloista taimea on puskenut valoa kohti. Vaikuttaa lupaavalta! Myös granaattiomenat voivat hyvin:


Niitäkin on monessa purkissa, ja ne ovat kasvaneet yhtä hyvin sekä eteläisellä ikkunalla että kasvivalon huomassa. Lisäksi meiltä löytyy pieneksi ananakseksi naamioitunut inkiväärin alku:


...Ja kaikki nämä itämistään kuivausrummun päällä purkeissa (tai pusseissa) odottavat siemenet:


Siellä on tähtianista, mangoa, sitruunaa, taatelia, papaijaa, kiiviä, karambolaa ja lisää inkivääriä - ainakin. Inkiväärit näyttävät toistaiseksi lupaavimmilta. Aika kertonee, tuleeko muista mitään.

Koska innostuin idättämään myös valtavan määrän auringonkukan siemeniä, lahjoitin niistä osan naapureille. Eilen saadun tilannekuvan mukaan hyvältä vaikuttaa Heidilläkin:


-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I

Posti toi perheenlisäystä