Kasvatusapua vihreille lapsille


Kasvatin vuosikausia kaupasta mukaan tarttuneita kasveja sekä itse siemenestä idätettämiäni taimia tietämättä juuri mitään kasvien ravinnon tarpeista. Ihmettelin, miksi rehu toisensa jälkeen alkoi näyttää kärsimisen merkkejä, vaikka mielestäni olin kastellut juuri oikean verran ja valon määräkin oli sopiva.

Vasta akvaariokasveihin siirryttyäni ymmärsin, miten valtava merkitys oikealla lannoituksella kasvien hyvinvointiin on.

Omissa varastoissani on tänä päivänä paitsi viherkasveille tarkoitettuja ravinteita, myös litratolkulla vastaavia vesikasveille. Melko usein heitän viherkasvien kastelukannuun jonkin verran jotain akvaarioravinnetta, ja olen huomannut kasvieni hyvinvoinnissa selvän parannuksen.

Yllä oleva kuva on varsin kätevä "cheat sheet" niin viherkasvi- kuin vesikasviharrastallekin. Eihän tietenkään tuo kuvakaan välttämättä päde jokaisessa tapauksessa, mutta ainakin itseäni se on auttanut valtavasti.

Toivottavasti siis siitä on apua myös jollekulle muulle!

Tänään kotiutin kolme uutta vihreää ihanuutta, jotka esittelen seuraavassa postauksessa. Ennakkovaroituksena mainittakoon, että ne ovat kaikki niin somia, että kaltaiseni kasvihamsteri voi postauksen luettuaan kokea pakottavaa tarvetta rynnätä lähimpään rehuputiikkiin.

Maanantaita kohti - hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Toivotaan, että tämänpäiväisestä räntäsateesta huolimatta kevät puskee pian päälle.

-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I

Posti toi perheenlisäystä