Posti toi perheenlisäystä


Löysin muutama viikko sitten suomalaisen nettikaupan, www.viherkasvit.net. Itseni tuntien tiesin jo ennen sivun aavaamista, että ostoskoriin tarttuisi rehu poikineen - ja eilen hain paketin Postin noutopisteestä kotiin.

Sivusto oli täynnä toinen toistaan ihanampia kasveja, joista kohtuullisen määrän valitseminen oli melkoisen työn takana. Lopulta päädyin tilaamaan kolmea lajiketta: haspansädekaislaa, pikkuruista helmivillakkoa ja monstera karsterinumia (sp. Peru).

Ylimmässä kuvassa koreileva haspansädekaisla on läheistä sukua Cyperys helferille, suomalaisittain sarakaislalle, joka on melko yleinen akvaariokasvi. Sitä löytyy myös omasta tankistani:


Haspansädekaisla on akvaariosukulaisensa lailla varsin perso vedelle: sen juuret eivät koskaan saa kuivahtaa. Nettiä selatessani havaitsin, että moni akvaristi oli saanut kaislan kasvamaan akvaariossaan kauniisti, pisimmät oksat pintaa yläpuolta koristaen. Myös omassa pöntössäni ajattelin kasvaa sitä - jos se ottaa onnistuakseen.

Alkuun ajattelin vesiviljellä kaislaa lasisessa vadissa, ja jollei se a) täysin mätäne sinne ja b) alkaa toivottavasti kasvattaa vedenalaisia oksia, saatan ajan myötä uskaltaa lisätä yhden kolmesta taimesta
tankkiini.

Jos muutaman viikon päästä lasipurkissani uiskentelee kuitenkin enää surullisia, lyssähtäneitä taimia sekä homeisia juuria, niin tulipahan ainakin kokeiltua.

Alla oleva helmivillakko on minulle täysin uusi tuttavuus. Miten pieni ja miten söpö!


Kasvit lehdet, jos niitä sellaisiksi edes voi kutsua, muistuttavat nimensä mukaisesti pieniä vihreitä helmiä. Koska olen täysin noviisi tämän helmivillakon kanssa, voi olla, että hautajaisia vietätään jo ensi viikolla. Toivon silti parasta.

Kolmas ostokseni oli nimeltään hieman mutkikas Monstera karstenimum (sp. Peru). Löysin kasvista varsin vähän tietoa, mutta monstera-etuliitteestään päätelleen kuvittelisin sen olevan jonkin sortin peikonlehden sukulainen. Varsin sympaattinen, paksulehtinen ja kaunis kasvi:


Erityiskiitosta viherkasvit.netille siitä, että kasvit oli kääritty pahvilaatikon sisään ruskeaan paperiin, ja koko boksista löytyi vain pieni määrä eristemuovia, kevätsäiden ennakoimattomia lämpötiloja turvaamaan. Finnish Desing Shop voisi ottaa tästä esimerkkiä - sillä ihan oikeasti kasgaskassi ei vaadi jätesäkillistä kuplamuovia.

-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I