Suoraan kuin sisustuslehdestä - tai sitten ei


Minä rakastan sisustuslehtiä.

Tai no, tarkemmin ottaen, poden syvää viha-rakkaussuhdetta niitä kohtaan. Miksi? Siksi, ettei oma asuntomme koskaan näytä sisustuslehden viimeisen päälle sliipatuilta kodeilta. Mutta ihan oikeasti - kenen asunto muka oikeasti näyttää joka päivä, kellon ympäri, täydelliseltä?

Yksin asuvalta se ehkä jotenkuten vielä onnistuisi. Jos yhtälöön lisätään puoliso, lemmikit ja lapset, Glorian kodin luomukset alkavat tuntua aika kaukaisilta.


Olen luonteeltani A-tyypin ihminen ja perin perfektionismin jo geeneissä. Meillä lapsuudenkodissa kotoa ei saanut istua sohvallekaan laittamatta perseen ja penkin väliin pehkinalusta tai pyyhettä, ettei sohvan kangas pilaantuisi. (Tämä oli järjetön linjaus mielestäni lapsena.) Äitini äiti, pian 88-vuotias Mummini, kerää edelleen lattialta joka ikisen pölypalleron, joka eteen osuu. Hänen luonaan käy kerran viikossa siivoja, mutta tottakai Mummi siivoaa hiki hatussa jo ennen siivoojan saapumista, ettei tarvitsisi hävetä niitä mahdollisia pölyhiukkasia tai kengistä eteiseen kantautuneita kiviä.

Voisi siis sanoa, että minulla on sukuvika.


Parasta sisustuslehdissä on niistä syntyvä ristiriidan tunne: "Oi, noin kaunista tahdon itsellenikin!" vs. "Ihan kuin tuossakaan torpassa näyttäisi päivittäin noin nätiltä." Saahan lehdistä paljon kauniita vinkkejä kotiin, mutta ne kaikin puolin stailatut kuvat kiukkunaurattavat. Ja juuri siksi minä sisustuslehtiä luen.

Sama pätee sisustusblogeihin. Blogosfääri on täynnä toinen toistaan upeampia koteja, ihania inspiraation lähteitä. Mutta haluaisin joskus nähdä oikeankin todellisuuden - sen, jolta kämpässä on ennen kuvien ottamista näyttänyt.


Tähän postaukseen päätin lavastaa kämpästämme muutamia sisuslehtimäisiä kuvia. Ja tosiaan: ei, meillä ei yleensä näytä tältä. Vaikka oma OCD:ni pakottaakin siivoamaan aina kun mahdollista (ja jossain määrin jopa nautin siitä!), tulee päiviä ja viikkoja, ettei siivoamiselle juurikaan jää aikaa.

Myös koira ja teinin tasolle siivousasioiden suhteen jämähtänyt mies pitävät huolen siitä, että vasta siistitty ja puunattu kestää valokuvakelpoisena noin 10 minuuttia.

Aloitetaan keittiöstä:




Aiemmasta postauksesta tuttu eteisen kippohan se siinä keittiönpöytää koristaa. Yleensä siinä kasvaa tusinakaupalla kaikenmoista kippoa, mutta lavastamisen nimissä kiikutin tuon luomuksen pöydän päätyyn.

Ja sitten olkkari:

 


Jatkona on tulossa postaus siitä, miltä kulissien takana tavallisesti näyttää 😎

-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I

Posti toi perheenlisäystä