Eteisen kippo: päivitys, osa I

Pykäsin noin kuukausi sitten eteisen tasolle paludaario-henkisen kasviasetelman. Alun alkaen se näytti tältä:


Sain akvaarioryhmässä pian palautetta kuvan julkaistessani, että kasvit tulisivat kuolemaan ilman ilmastinta tai suodatinta. Se pitänee täysin paikkansa akvaariokasvien kanssa, mutta tuon purkin rehut (tuolloin kultaköynnöstä ja viirivehkaa) eivät ole varsinaisia vesikasveja; oikeastaan vain niiden juuret viihtyvät vedessä. Kuten aiemmin mainitsin, olin kasvattanut kaikille asetelman kasveille pitkät vesijuuret ennen kuin sidoin ne juurakkoon ja oksaan.

Ensimmäisen vedenvaihdon tein noin 10 päivää asetelman pönötettyä purnukassa. Vesi oli muuttunut hieman rusehtavaksi mopani-juurakon takia, mutta itseäni värjäytyminen ei haittaa - onpahan luonnonmukaisemman näköistä. Muita ongelmia en havainnut: kaikki lehdet voivat hyvin, ja vedenalainen juurakko oli kasvanut hurjasti.

Tällä viikolla tein seuraavan vedenvaihdon. Tällä kertaa kaksi lehteä, yksi kultaköynnöksen ja toinen viirivehkan, näyttivät kellastumisen merkkejä:



Poistin ne, huuhdoin juurakon kasveineen ja nypin samalla muutamia pehmenneitä juuria irti. Lisäksi puhdistin vesipurkin hiekkoineen:


Sitten lisäsin sekä juurakkoon että peikonpuun oksaan vesiviljetyä flamingonkukkaa. Siirtin purnukan takaisin eteisen tasolle ja lisäsin hieman kasviravinnetta veteen. Koko operaatiossa kesti noin puoli tuntia. Lopputulos oli tämä:




Katsellaan, miten flamingonkukat innostuvat kasvamaan. Erityisen ylpeä olen hillittömästä juurimäärästä, joka purnukkaan on ilmestynyt, sekä jokaisesta uudesta lehden alusta! Tunnen itseni jokseenkin Crazy Plant Ladyksi, ja aion ownata tuon tittelin täysin.

-M

Comments

  1. What a lovely and interesting blog. I have read many blogs on the internet but I like your post most. Thank you for sharing it to our readers.

    Hue Motorbike Tour
    Phong Nha Pioneer Travel
    centralvietnampackagetour
    viettours
    mysontours

    ReplyDelete

Post a Comment

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Posti toi perheenlisäystä