Tämän hetken akvaariokuulumisia


Tällä viikolla hain 80-litraiseen lähellä asuvalta kanssaharrastajalta ison kasan salviniaa pintaa koristamaan. Salvinia toimii kivasti hunajarihman kaipaamana pintasuojana. Lisäksi se hillitsee levien kasvua kahdella tavalla: runsaalla ravinteiden käytöllään sekä peittämällä jonkin verran kasveihin kohdistuvaa valoa (Arcadian ledit ovat osoittautuneet tehokkaiksi!) Jos punertavat rehut alkavat kuitenkin nahistua tai menettää väriään valon puutteen takia, vähennän salvinioiden määrää. However, toistaiseksi kokonaisuus on omaan silmääni juuri passeli.

Alla muutamia kuvia kasveista: 


Ja sitten pöntön kuningattaresta, joka paljastuikin omien arvioideni vastaisesti tytöksi (kiitos Facebookin loistava Akvaariot-ryhmä!):



Ja sitten pikkuruinen uusi nanotankkini, jonka hain torstaina kotiin. Litroja tuossa on vain muutamia, enkä luonnollisestikaan aio lisätä sinne mitään elävää. Pytty tulee makuuhuoneeseemme yövaloksi. Sisustin purkin mustalla hiekalla, mustavalkoisilla kivillä, valkoisilla simpukoilla ja muutamalla karvalehden pätkällä. Purnukan hintaan kuului suodatin, ja kannessa on ledivalo. Kokonaisuus on valtavan söpö:


En kuitenkaan tiedä, tulenko pitämään suodatinta tuolla pitkään, kun kippoa ei varsinaisesti ole tarkoitus edes kypsyttää. Koko purkin ensisijainen funktio on toimia kauniina pöytälamppuna, minkä se hienosti tekeekin. Ilman suodatinta saisin mahtumaan muutaman lisäkasvin. Olen monesti kokeillut vesiviljelyä ilman minkäänlaista vedenkiertoa - asiasta tulossa postausta myöhemmin. 

-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I

Posti toi perheenlisäystä