Miten meidän kodista tuli juuri meidän koti, osa I

Kuva täältä.

Elettiin kevättä 2017, kun silloinen, 47-neliöinen asuntomme alkoi tuntua pieneltä. Se johtui pitkälti siitä, että asunnon kylpyhuone ja sauna veivät neliöistä yhteensä noin kolmanneksen. Makuuhuone oli pieni ja avokeittiön ja olohuoneen yhdistelmä epätoimiva.

Aloitimme uuden kämpän etsinnän maltillisesti. Laitoin Oikotiehen hakuvahdin: omistusasunto, kerrostalo, vähintään 60 neliötä, eteläinen Espoo.

Kävimme kesän aikana kahdessa näytössä, mutta katsastamissamme asunnoissa oli niin paljon ongelmia, ettemme oikeastaan harkinneet niitä ollenkaan.

Jatkoin Oikotien selaamista, kunnes elokuun alkupäivänä löysin sen - meidän unelmakodin. Juuri lattia- ja keittiöremontoitu, vaaleapintainen, 72,5-neliöinen kerrostalon ykköskerroksen asunto Matinkylästä. Kävelymatkaa Isoon Omenaan 800 metriä, merenranta puolen kilometrin päässä.

Laitoin vapisevin käsin viestin miehelleni. Samana iltana soitimme välittäjälle, jolla ei ollut aikomustakaan pitää julkista näyttöä, sillä hän oli aivan varma siitä, että asunto menisi nopeasti kaupaksi. Ajelimme saman tien katsastamaan asunnon alueen ja sovimme sen jälkeen yksityisen näytön seuraavaksi aamuksi.

Jo ennen meitä paikalla oli ehtinyt käydä kaksi kiinnostunutta paria, ja me kolmansina pohdimme, millaisella tarjouksella uskaltaisimme lähteä yrittämään, jottemme heti tippuisi kilpailusta.

Mieheni oli pakko jatkaa asuntonäytöstä suoraan töihin. Koko loppupäivän olin niin hermostunut, että pyörin ympyrää saamatta mitään aikaiseksi. Illalla, vähän ennen yhdeksää, puhelin soi. Se oli välittäjä, joka onnitteli meitä uudesta kodista. Matka Oikotie-bongauksestani tarjouksen läpi menemiseen kesti siis vain vuorokauden verran.

Pääsimme muuttamaan nopeasti, sillä aiempi asuntomme oli tutun kautta vuokrattu ja menossa myyntiin sitten, kun muuttaisimme sieltä pois. Koska uuden kodin edelliset omistajat olivat asuneet jo jonkin aikaa uudessa kämpässä, saimme avaimet asuntoon alle viikossa. Suurimman osan omaisuudestamme saimme siirrettyä omalla autolla; pakettiauton vuokrasimme vain yhdeksi illaksi.

Kuva täältä.

Vaikka asunto ostettiin pikavauhdilla, emme ole katuneet päätöstä päivääkään. Kämpän pohja on todella toimiva, naapurusto loistava, meri lähellä ja Omenan palvelut työmatkan varrella.

Tämä asunto oli meille tarkoitettu.

-M

Comments

Suosituimmat postaukset

Projekti akvaario: Vuosi tankin elämää

Eteisen kippo: päivitys, osa I

Posti toi perheenlisäystä